Bas Dost (NED)

Aanvaller

N.E.C. Nijmegen | 31/05/89 |

N.E.C.
Blessure

Bas Dost - ontstoken hartspier


18 maart 2024 door Allard Gruiters

N.E.C. Nijmegen-spits Bas Dost heeft een ontstoken hartspier opgelopen, wat de reden was dat hij tijdens de wedstrijd tegen AZ (6 december 2023) in de negentigste minuut op het veld lag. Dost moest worden gereanimeerd en werd vervolgens per brancard van het veld gedragen.

 

"Diverse factoren kunnen leiden tot een ontsteking van de hartspier, en de gevolgen kunnen aanzienlijk zijn. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik met succes ben gereanimeerd op het veld", verklaarde de 31-jarige centrumspits op de website van zijn club. "Ik ben enorm dankbaar voor het snelle en professionele optreden van de medische teams van N.E.C. Nijmegen en AZ op dat moment."

 

Dost kondigde tevens aan voorlopig een stap terug te zetten van de sport om te herstellen. "De komende tijd zal ik doorbrengen met mijn gezin en familie. Ik hoop dat iedereen dat begrijpt en respecteert. Ik zal me over enkele maanden weer melden in het Goffertstadion. Op dat moment zal ik mijn verhaal doen, vooral om anderen in de sportwereld te helpen en te laten leren van mijn ervaringen, en hoe ik het heb kunnen navertellen."

 
Embed from Getty Images


Deel dit artikel